Annandagsevent i Åled 12-12-26

Tur med vädret…

Den 26 december var det dags för det första (men förhoppningsvis inte det sista) geocachingeventet i Åled. Klockan 14.00 skulle eventet dra igång men när event owner (EO) kom till eventplatsen ca kl 13 var inte vädret på topp. Endast någon plusgrad och regn… MEN ju närmre eventstarten desto bättre väder blev det och när första deltagaren kom haltandes (pga brutet ben) till platsen sken solens strålar mellan träden. Deltagarna strömmade in och det bjöds på glögg, pepparkakor, cola och bullar. Efter ett litet tag tändes även elden.

Tomten hade varit på besök

Innan deltagarna kom till platsen hade tomten varit på besök med en försenad julklapp och lämnat en lista med lite koordinater. Denna lista kunde delas ut till deltagarna som körde iväg i full fart på FTF-jakt…dock inte alla. Ett gäng stannade kvar vid eventplatsen för att grilla korv istället och jaga cacher en annan dag. När deltagarna kom tillbaka efter FTF-jakten hördes rykten både om bilkörning på cykelväg och körning i gegga. Om det är sant eller inte vet bara de inblandade… =)

Väntan

När den första FTF-jakten var över samlades deltagarna vid elden för att värma sig. När vädret klarnade upp föll temperaturen så en värmande eld var inte fel när det var väntetid. Varför denna väntan? Jo, när (nästan) alla var iväg på FTF-jakten passade tomten på att besöka GZ ännu en gång med ännu en försenad julklapp. Denna gånger var det mörkercaching som tomten kom med.

Mörkercaching

Väntan blev längre än väntat och deltagarna blev mer och mer otåliga men när det tillslut blev mörkt kunde EO äntligen beskriva åt vilket håll mörkerslingan gick. Under denna FTF-jakt följde alla deltagare med. För EO och eldvakten var det väldigt skönt att elden fortfarande brann då det började bli riktigt kyligt på platsen.

Slut

När alla klarat de tre mörkerslingorna var eventet över. Alla tackade för sig och en dag som såg ut att bli grå och regnig hade istället blivit fylld av glada miner, sol och nya bekantskaper…

TACK ALLA!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentarer är stängda