Kanotevent 12-07-07

Regn?

Den 7 juli bjöd Traskarna, Urzuz och vildmannen in till kanot-(och cykel)event vid Gyltigesjän utanför Simlångsdalen. Regnet hängde nästan i luften men temperaturen kunde inte klagas på. Undertecknad hade kallat in experthjälp i form av ”mugglarkungen” samt lyckats lura med mugglarkungens föräldrar. Vi mötte upp resten av gänget vid Friluftsfrämjandets stuga. När alla kommit gick vi och hämtade våra kanoter som vi bar ner till sjökanten. Vi som skulle paddla hoppade (läs vinglade) ner i våra kanoter och väntade på att koordinaterna till kanot-multin skulle släppas. Koordinaterna blev offentliga och de knappades snabbt in på GPS:erna.

Full fart

När vi väl satte igång gjorde vi det med besked. Sällan har ett gäng ovana kanotister paddlat så fort. Första delsteget kunde hittas utan större bekymmer och hela gänget kunde paddla vidare…utom en kanot, innehållande hassemarie, som var lite efter. Andra delsteget gick också bra men vid tredje steget hände något. Tilläggas ska att hassemarie fortfarande låg en bit efter.

Vart är vi på väg?

Efter att ha knappat in koordinaterna vid tredje delsteget körde alla iväg i full fart igen. MEN efter lite paddlande växer frågan fram: ”Ska vi verkligen åt detta hållet?” GPS visade ju helt åt andra hållet. Kanoterna vänds och det börjar paddlas på andra hållet. När vi möter hassemarie undrar de vad vi håller på med. Då de låg en bit efter kunde de knappa in koordinaterna i lugn och ro så de var säkra på att de hade rätt koordinater. De berättade att vi skulle åt andra hållet (dit vi var på väg från början) så alla vände och paddlade åt andra hållet igen. Sista delsteget kunde lokaliseras och slutgömman kunde även den lokaliseras utan större bekymmer. Efter att signerat våra FTF-loggar paddlade vi tillbaka till Friluftsfrämjandets stuga.

Cykelgömmor

Efter kanotingen var det dags att pumpa cykeldäcken och trampa lite. GPS:erna laddades av urzuz innan vi cyklade iväg. Cykeltrailen var utplacerad mellan Gyltige och Marbäck och följde gamla Bolmensbanan. Här blev det många FTF:er. På vägen till Marbäck bjöds det även på fika av EO. När alla cacherna var loggade cyklade vi tillbaka till Gyltige igen där vi nu samlades vid vindskyddet vid friluftsfrämjandets stuga.

Grillning, lottdragning och mörkercaching

Grillen tändes och efter att både ha paddlat och cyklat var alla hungriga. Det grillades och åts och efter grillningen var det dags för utlottning av priser. Det var ett stort prisbord som hade ordnats av urzuz, traskarna och vildmannen. Efter lottdragningen lämnade undertecknad eventet (med ett stort leende på läpparna). Men det var inte slut för det. När mörkret la sig var det även dags för lite mörkercaching. Av de som överlevde mörkerrundan valde några att sova över i vindskyddet medans andra valde att åka hem och sova.

Tack för ett trevligt event och en dag som inte kommer glömmas på väldigt länge.

P.S Det blev inget regn. Vädret var helt perfekt för geocaching. Mulet, varmt men inget regn!

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Kommentarer är stängda